Sunday, 7 August 2011

kenapa wang hantaran kene high.



salam people.

yang lelaki wajib pi belajaq tinggi tinggi
keja elok elok
kumpul duit kemudian masuk meminang.
untuk zaman sekarang wajib main RIBU RIBU kan.






sebab !

besok lepas kahwin.
bini hangpa kena masak pagi pagi subuh gajah walhal sama sama nak pi keja jugak.

besok lepas kahwin.
bini hangpa kena kutip baju hangpa yang hangpa treban(campak) tepi katil nuh (mlm panas.tido tak pakai baju la kan,,takde unsur 18 kat sini)

besok lepas kahwin
bini hangpa hegeh hegeh dok bawak turun bakul penuh baju kotoq( rumah 2 tingkat) nak pi letak lam mesin basuh,sambil hangpa dok jerit jerit "sayangg cepat skit,jap g kang jalan jem"

besok lepas kawin.
bini hangpa hegeh hegeh turun kereta sama hangpa dok masuk rumah cepat cepat ambil baju dalam mesin pi sidai walau jam pukul 5 petang sambil hangpa dok merengek manja "sayangg,,lapar laa.."
dengan penuh kasih sayang,,"jap taw,habis sidai baju nih,sayangg masak untuk abangg ye"

besok lepas kahwin.
bini hangpa hegeh hegeh dok sapu rumah pagi pagi sambil hangpa baca Paper sambil online sambil tengok tb.

besok lepas kahwin.
bini hangpa kena masak tengahari sambil hangpa dok jerit jerit "sayangg awat ada bau dok cucuk cucuk hidung nihhhh"(masak cabai kebiasaannya)
kemudian hangpa sambung balik tengok tb dan beronline.
'sadis isk isk.'

besok lepas kahwin.
bini hangpa dok hegeh hegeh la menyusukan anak tengah malam buta sambil hangpa berdengkur
 krohhh krohhh ~ ~

besok lepas kahwin.
bini hangpa la yang kalut dok mandikan anak sambil hangpa bersiul siul cuci kereta kesayangan hangpa tue

besok lepas kahwin.
bini hangpa balik kerja sama hangpa hari jumaat dok kalut amek anak bawak pi mandi,lepas siap mandi suma,,hangpa dok main dengan anak hangpa sambil bini hangpa dok kalut pulak pi kemas baju nak balik kampung mak pak hangpa.sambil hangpa jerit manja ''sayangg,cepat skit,nanti hari gelap,,bahaya nak drive''

besok lepas kahwin.
bini hangpa sibuk la dok kutip baju yang hangpa dok londeh merata kat rumah makpak hangpa nuh.sambil hangpa dok panas enjin kereta.

besok lepas kahwin.
bini hangpa dok kalut la.................

besok lepas kahwin.
bini hangpa dok kalut la................

mungkin hangpa boleh senaraikan sendiri berdasarkan kewibawaan hangpa sendiri sebagai suami

walau bagaimana pun syurga masih dibawah tapak kaki suami.
untuk zaman 2011 dan akan datang wanita semua berkerjaya..tolong menolong kan bagus.
kasih sayang bertambah 
hubungan bertambah erat.





**aku cuma nak suami yang ringan tulang,itu je. :)






Like My Blog Fanpage

44 comments:

Pinku no Ichigo Yuki said...

nice entry! ader betolnyer tuh!!

Cik LuLue said...

thankx ya!

Beyta said...

nice post... terasa gak r walaupun belum kawen lagi.. :)

syura shii said...

wah, nice entry;)

little ain said...

like! :)

Cik LuLue said...

=)

Sha said...

wohoo..suke entry nih!..

btol bangat bagai d kate...

yunZ said...

betoi sangat lah tu

Cik LuLue said...

kan kan kan ? ?
hak2..

lau x caye..cube la kawen.hak3

Zafira Zaki said...

yupp. nak suami yg boleh tlg urus kan hal rumah sama sama. :)

Cik LuLue said...

huk3.kan kan kan..=)

EimaruSi|ence™ said...

Setuju. Tp hantaran untuk membantu kaum wanita buat kenduri pihak mereka sebenarnya. Sebagai hadiah bakal suami untuk isteri, bukan untuk dijadikan cagaran supaya isteri WAJIB jadi pembantu rumah bila dah kawin nanti....Sila ubah persepsi anda ye wahai para lelaki..

Wadi AR said...

:) gua sokong

Cik LuLue said...

sokong EImaru..di pihak wanita itulah sebenarnya...=)
xde niat ape pon..

dh tercatit,wanita itu sememang nye harus menjaga segala utk suaminya..

=)

dianazlan ♥ said...

wahhh, heabt lah!! tak terpikir lah pulak :P

Diyana said...

Ni mmg terbaikkk !

sayang akak ah camni,point semua bernas2

yayanieqa said...

eh mana button like ni..like gila2..

mocha~ said...

oyeah,sokong!

Hassanah said...

wahh menarik,
sepatutnye si suami kene la ade rase tanggungjawab,

kalau bab kahwin lebih dr satu ade je alasan sbb ikut sunah nabi,
tp bab tolong isteri x pulak ikut sunah nabi,
tgk mcm nabi even kahwin lbh dr satu,ade jugak die tolong isteri die buat kerja rumah,
kankan ((=

MuNie said...

perempuan je yg setuju. lelaki konfem akn counter back dgn alasan2 yg tak munasabah.

btw, nicely listed! :)

cikcimi said...

suka sangat entri nih.
:)

pha is said...

tahniah kerana entry tersiar di blog the other khairul.. heheh

muhsin.aminudin said...

aku sebagai lelaki rasa butthurt SIKIT je pasal perkara ni. sebab entri ni agak berat sebelah. realiti yang aku tengok dari perkahwinan kawan- kawan aku. Seawal 20- 28 tahun, banyak isteri tak reti masak, tak suka kemas rumah, tak pandai nak jaga anak.

Aku Ibu Muda said...

hurm....tak semua betul...50-50

mcm part basuh baju, sidai baju, mandikan anak..buat susu anak....laki ahkak yg buatkan :)

ceriteraliyana said...

i like!!! =))

Anonymous said...

harap2 kite dpt suami yg memahami
amin....

Najmee said...

Blah.

So, kalau aku buat semua tuh,
means hantaran boleh dapat RM10 je tak?

I don't know why with the fuss over this
house chores thingy.

All my years at home, the guys in our house
do (yes not 'did', bcoz we're still doing it)
the house chores as equal as the women does.

That's why I was kind of butthurt to see
those women that said 'hantaran kene mahal
becoz we have to..blabla'.

Anyway, the only comment that I can't
agree more is from Ms. Eimaru. So true.

(✿◠‿◠) lolly_bies(◕‿◕✿) said...

nice entry la..suke2

alin said...

suka entry ni ! good :)

Dgyka Ussin said...

awesome. Mr K re-post tuuhhhhh (:

athirah said...

terbaik la entry ni!! hahahahahaha.. terkedu mrK

Anonymous said...

ni namanya kebendaan..=)

Nur Salsabilla said...

Wahh, menarik! ;)

Shera said...

ha btol tu..shera setuju!
btw follow sni :)

ahmedsyahmi said...

bila wang hantaran makin high,makin ramai jadi andartu
bila wang hantaran makin high,leh la laki bayar advance test satu ke dua malam ke,kalo xokay xyah amek...

putrifayad said...

suke entry ni..kte nak suggest letak button like..supaya entry ni boleh di share dekat semua bakal-bakal suami..heeee:D

chegu abbas said...

lalalalalal.....tp memang sepatutunya kita suami isteri saling tolong menolong antara satu sama lain....

Anonymous said...

HANTARAN TU BUKAN KO SEBAGAI ISTERI YG PEGANG PONN!!! YANG ISTERI PEGANG TU dan menjadi haknye IALAH MAHAR. sbab tu la suami ckap yg hantaran tu membebankan..

@lutfihambalimr. said...

kalau semua perempuan Melayu kat Malaysia ni berpemikiran macam Cik Lulue ni, alamat tak kawin ler jejaka2 Melayu..

Cik LuLue said...

SEKADAR PERKARA UNTUK SEMBANG JE DAN LELAKI X PERLU MELENTING...
:) BACA DGN KADAR EMO YG STABIL.

ajiroh said...

besok lepas kahwin laki hangpa jugak yg bg duit kat hangpa

Anonymous said...

bongok la blogger ni

CIK CHIPSMORE said...

kesemua nie betul..tp rase nye xsemua lelaki pemals.. kite sebagai isteri pun leh mintk tolong si suami membantu kite membuat pesiapan rumah.. :)

Anonymous said...

tu kan tanggungjawab isteri..
so, jgnmerungut.
lepas kawen nak ringankan beban, bukan nak bebankan utang..

kalau bg mahal pun tp output k.o,
sama jee..
so biarlah sederhanaaa..